3 Eylül 2019 Salı

KAĞIT İSRAFINA ENGEL OLABİLİR MİYİZ?

 Kağıt israfı üzerinde düşündünüz mü?ZÜMRE KARARLARI ve YILLIK PLANLARIN DİJİTAL ORTAMLARDA KULLANIMI

Değerli arkadaşlar,
Hiç zümre karar tutanakları ve yıllık planlara harcanan kağıtların ülke ekonomisine maliyeti ve çevreye olan zararları üzerinde düşündünüz mü?

MEB Eğitim Kurulları ve Zümreleri Yönergesi "... Alınan kararlar müdürün onayından sonra uygulamaya konulur. Ayrıca, kurul tutanağı, toplantıya katılmayanlar da dahil ilgili tüm zümre kurulu üyeleri tarafından imzalanır ve eğitim kurumu yönetimince saklanır" dese de .

Biz zümre olarak Ülkemizin içinde bulunduğu durum ve çevreye olan zararlarını göz önüne alarak "Zümre kararları ve ünitelendirilmiş yıllık planların indirilmesi ve çıktılarının alınması yerine çevre hassasiyeti göz önüne alınarak, kaynağında dijital olarak kullanılmasının tercih edilmesine," şeklinde bir karar aldık.  Bu kararı okul, ilçe ve il zümrelerinde de ele almaya çalışacağız. 

Zümre tutanaklarının son karar kısımları imza altına alınıp saklanabilir, diğer, yıllık planlar ve zümre karar tutanakları dijital zeminlerde pekala kullanılabilir. Ne dersiniz.

3 yorum:

  1. 27 sayfa zümre tutanağı, 15 er sayfadan her ders için yıllık planlar, il ve ülke bazında düşünüldüğünde büyük bir sıkıntı, farkına varanlar için.

    YanıtlaSil
  2. Çok doğru ve yerinde bir tespit.

    YanıtlaSil
  3. İlköğretim Genel Müdürlüğü Sayı:B.0.O8.İGM.O.O8.O1.01-320/19413 Tarih 26/11/2007 Konu: Ünitelendirilmiş yıllık plan ve ders planları
    İlgili mevzuat kaynak olarak gösterilebilir.

    YanıtlaSil

Öğretmen İmecesi /Eğitim 4.0 Projesi kapsamında hazırlanan bu içerikler, imece usulü ile sizden gelen dönütler ışığında sürekli geliştirlmekte olup, eleştiri, görüş, düşünce ve yorumlarız bizim için hayati öneme sahiptir. İlgi ve desteğiniz için teşekkür ederiz.